Embrace the differences.

Online training: Cross cultureel bewustzijn, communiceren en samenwerken

Schrijf je direct in

De aanpak

  • De training start met een korte inspirerende e-learning. Daarin krijg je een goed beeld van de diverse cultuurdimensies en hoe jouw culturele achtergrond zich verhoudt tot die van andere landen. Je leert de praktische ins en outs rondom het overbruggen van cultuurverschillen kennen en benutten.  
  • Tijdens drie sessies van anderhalf uur oefen je op situaties die jij in de praktijk tegenkomt. De online trainer heeft via een videoverbinding contact met jou en de andere deelnemers en ondersteunt je bij het realiseren van je leerdoelen.
  • In virtuele break-out rooms ga je regelmatig in groepjes uit elkaar om opdrachten uit te voeren en te oefenen. Zo werk je aan je eigen persoonlijke en professionele groei.

Wat heb je nodig?

  • Een rustige ruimte waarin je vanachter een computer met webcam en een goede internetverbinding contact kunt maken.
  • Geluid. Een headset is daarbij handig maar niet noodzakelijk.
  • Eén e-mailadres waarop je de inloginstructie ontvangt voor de e-learning en voor het meeting platform waar je de trainer en de andere deelnemers ontmoet.

Data

Dit programma start wekelijks. Met de deelnemers worden de sessietijden vastgesteld. Dit kan overdag en/of ’s avonds zijn.

De training in het kort

Je leert hoe cultuurverschillen een verrijking kunnen worden door miscommunicatie te voorkomen en in de samenwerking de verschillen effectief te benutten. Op basis van een internationaal geaccepteerd communicatie model met een bijbehorende praktische aanpak leer je verbindende gesprekken voeren die leiden tot het beoogde resultaat.

We bieden onze programma's ook aan in Engels, Duits, Frans of Spaans. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.