Men gaat op reis om thuis te komen.

Lin Yutang

Effectief communiceren in klantcontact via Chat, WhatsApp en Messenger

We communiceren steeds vaker via kanalen die texting gebruiken, zeker in het contact tussen organisaties en klanten. Hoe zorg je dat deze korte tekstberichten persoonlijk en effectief door je klant ervaren worden?

Schrijf je direct in

Technologische ontwikkelingen spelen een grote rol in de wereld van klantcontact. De ontwikkelingen hierin gaan razendsnel. Spraaktechnologie, chatbots en AI, identificatie van de klant en zijn calldrivers: het zijn voorbeelden waarin de menselijke factor een andere rol krijgt. Met behulp van techniek is veel te verbeteren, daarnaast blijven er klantvragen en situaties die vragen om een menselijke aanpak. Steeds vaker wordt door klanten gekozen voor een 1:1 dialoog met behulp van texting: Chat, Messenger en WhatsApp winnen aan populariteit in klantcontact. Deze communicatie bepaalt in grote mate hoe de klant jouw organisatie ervaart en hoe goed hij zich geholpen voelt.

Wat levert de training jou op?

Je leert hoe je als webcare specialist of medewerker van een klantcontactcentrum het verschil kunt maken in communicatie met je klant via deze kanalen. Je leert effectief te communiceren zodat je de klant een optimale klantbeleving geeft tijdens zijn of haar customer journey.

Tijdens de training komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • Waarom is communicatie via texting topsport?
 • Wat verwachten klanten tijdens de meest belangrijke contactmomenten?
 • Hoe communiceer ik effectief met mijn klanten?
 • Welke commerciële kansen zie ik?
 • Hoe sluit ik mijn woordkeus aan bij de klant en bij het imago van mijn organisatie?
 • Wat zijn de gouden regels bij het gebruik van emoji’s in klantcontact?
 • Wat zijn de motieven van een klant en hoe lees ik die tussen de regels?
 • Hoe structureer ik mijn berichten en voorkom ik overbodige ballast?
 • Hoe ga ik om met lastige situaties?
 • Welke communicatie triggert mij waardoor ik niet effectief kan reageren?
 • Hoe zorg ik voor voldoende focus in de hectiek van mijn werk?
 • Hoe kan ik onze interne organisatie verbeteren zodat terugkerende issues bij klanten worden voorkomen?

Wil je meer weten over de onderwerpen die hierboven genoemd worden, of zie je jouw onderwerp(en) er niet bij staan? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en gericht advies.

Verankering

De praktijksituaties zijn toegespitst op je dagelijkse werk en je krijgt alle informatie en tips mee om van je communicatie een succes te maken. Aanvullend kan coaching on the job na de trainingsdag ingericht worden, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

De prijs voor deze eendaagse open inschrijvingstraining bedraagt € 695,-. Dit bedrag is exclusief BTW, inclusief intake, materiaalkosten en catering.

De training is ook incompany te volgen, als maatwerk voor de specifieke uitdagingen waar jij in klantcontact via Chat, WhatsApp of Messenger mee te maken hebt. Feedback maakt graag een voorstel.   

Op de volgende data wordt de training verzorgd. Klik op een rij hieronder om je direct voor die data in te schrijven.

We bieden onze programma's ook aan in Engels, Duits, Frans of Spaans. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.