Men gaat op reis om thuis te komen.

Lin Yutang

Selectieassessments

Zonder willen wordt kunnen nooit doen

Bij de selectie van kandidaten voor een openstaande vacature geeft het selectieassessment extra en onmisbare informatie over de geschiktheid van de kandidaat.

Doel

Dit assessment wordt vooral ingezet tijdens de sollicitatieprocedure. De belangrijkste vraag is dan of iemand geschikt is voor de functie. Welke competenties en kwaliteiten heeft de kandidaat in huis? Welke ontwikkelgebieden zijn er en wat is de ontwikkelbaarheid daarvan? In welke werkomgeving komt de kandidaat tot bloei? Welke contra-indicaties zijn er?

Een combinatie van ontwikkelassessment en selectieassessment helpt om een precies beeld te krijgen van de groeipotentie van een kandidaat. Zeker interessant als het om iemand gaat met veel potentie die mee moet groeien met de ambitie van de organisatie.

Wil je echt zeker weten of jouw kandidaat geschikt is, neem dan contact met ons op. Ook met vragen ben je van harte welkom.

Inhoud

Tijdens een selectieassessment kunnen de volgende onderdelen ingezet worden.

  • Een webbased analyse waarbij onder meer persoonlijkheidskenmerken, competenties en het niveau (MBO/HBO/WO) gemeten wordt. We werken met verschillende assessmentmethodieken, onder andere TMA.
  • Een persoonlijk interview gebaseerd op de CV en de webbased analyse.
  • Verschillende op maat gemaakte rollenspellen worden ingezet, gebaseerd op de functie en/of de cultuur van de organisatie. Hierbij wordt indien nodig gebruikgemaakt van een trainingsacteur.